Întrebare şi rugăminte pentru prietenii mei de acasă:


Dacă aţi urmărit mult mai bine decât mine presa românească şi aveţi informaţii mai clare mă interesează vă rog mult să ştiu CÂT S-A CHELTUIT LA LUXURY SHOW, la ROMEXPO, în Bucureşti, între 4 şi 7 decembrie, că eu nu am găsit niciun articol realist în presa online. După care – sau chiar înainte de asta, cum vreţi voi – vă rog să îmi explicaţi ce zice domnul Patriciu în această scurtă declaraţie pentru că eu nu pricep:

“In ceea ce priveste Romania, sigur intram intr-o recesiune, care va avea ca a efect somajul, deflatia, iar metoda de a contracara scaderea economica se bazeaza pe redeucerea si optimizarea fiscalitatii, pentru stimularea consumului, pe reducerea cheltuielilor bugetare si aici ma refer atit la cheltuielile de personal, cat si cele de capital “, a spus Patriciu.

Potrivit acestuia lucrarile publice trebuie finantate din resurse private, statul trebuie sa atraga capital privat care sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii. El a adaugat ca reducerea cresterii economice de la 9% la 1-2% inseamna recesiune. Omul de afaceri a recomandat reducerea TVA la 15%, precum si stimularea platii anticipate a obligatiilor fiscale. De asemenea, este necesara schimbarea legislatiei privind exproprierile pentru interes public, astfel incat procesele sa fie grabite. In plus trebuie sa ne adaptam cota unica la nivelul tarilor din jur.

“Daca politica fiscala va fi suficient de inteligenta, va crea un mediu atractiv pentru delocalizari din Europa de Vest in Romania, pe productie, in absolut orice industrie de la IT la constructii, pentru ca avem forta de munca calificata”, a spus Patriciu. Potrivit acestuia cele mai afectate industrii anul viitor vor fi constructiile si piata imobiliara.

Niciodata preturile imobiliare nu vor mai ajunge atit de sus

Directorul executiv Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat ca preturile pe piata imobiliara nu vor mai ajunge niciodata atit de sus, ca inainte de criza. “Preturile vor mai ajunge cel mult la jumatate din valoarea din 2007”, a spus Patriciu. El a adaugat ca imobilele centrale vor fi mai putin afectate de scadere, dar in Romania nu prea exista locuinte de lux.

Potrivit acestuia apogeul crizei va fi atins in urmatoarele 3-12 luni. Patriciu a mai precizat ca nimeni, astazi, nu mai poate calcula valoarea unei intreprinderi, “multiplii din anii anteriori nu vor mai fi atinsi niciodata, inainte de urmatoarea criza”.

Titlul acestui articol – care de fapt e o părere a unuia dintre marii jefuitori ai României, nicidecum un articol – este “Intrăm în recesiune”  şi este publicat în Ziarul Financiar AICI

Pentru mine este o dovadă de enormă mârlănie, fantastic tupeu şi neasemuită bătaie de joc să ieşi cu declaraţia asta, mai ales când te numeşti Patriciu şi ştim şi noi ce înseamnă RECESIUNE pentru tine. Pentru prietenii mei care nu au fost atenţi reiau numai un pasaj: REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE. Nicidecum a celor, să zicem, administrative. Cele pentru cururile paralamentarilor care o freacă din ordonanţă în ordonanţă de urgenţă. Şi nu mai căutaţi, ştiu răspunsul la întrebare: 12 milioane de euro s-au cheltuit NUMAI pe maşini la Luxury Show, în plină RECESIUNE! În trei zile.

Aşa cum îi mărturiseam şi lui Toblerone, eu chiar vreau să văd CRIZA. vreau să o trăiesc pe pielea mea. să văd cât de greu este. nu de alta, dar sunt obişnuită. nu cred că va fi vreo diferenţă remarcabilă sau dacă va fi, sunt deja călită. ca majoritatea românilor, de altfel. aşa că nu înţeleg de ce isteria asta, de ce manipularea asta şi de ce pe unele creiere se patinează aşa de uşor. atât.

Advertisements

3 thoughts on “Întrebare şi rugăminte pentru prietenii mei de acasă:

  1. pai bine mai, li, tu pui intrebari retorice? minunatele dilematice din interviu isi vor gasi, cu siguranta, rezolvarea in actuala formula guvernamentala, profund antipatrici(u)ana, profund siameza, de altfel, si as putea adauga aci atatea pro-fun(d)zimi, incat as dubla postul tau…a fi sau a nu fi (recesiune)…nuu, pentru cine a fi sau a nu fi, (nici) aceasta (nu) e intrebarea. stii, e ca ghicitoarea aia de ma lasa…dubitativa…la varsta de 5 anisori “manastire-ntr-un picior/ghici ciuperca/ ce e?” pe vremea aia, desigur, nu intelegeam “valentele” evidentei in romanica. acum are vreun rost ca stiu? deci, asa cum spun prietenii tai, stai acolo li si musca din criza, daca poti. in niciun caz nu te intoarce in pseudo-orice este si va fi vreodata in minunata tara pe care, probabil, o iubesti, ca noi toti, de altfel.

  2. Deja a trecut Luxury Show. Nu mai poti cheltui nimic anul asta. Ii lasi in pusculita, si la anul ai sa cheltui o suma dubla.

  3. Claudia, mulţumesc pentru vizită şi cuvinte. Recunosc că eram cam nervos când am scris chestia asta. Între timp mi-a mai trecut, mai ales că, uite, Cătălin m-a făcut să râd şi m-a liniştit, aşa cum face el întotdeauna: aproape INVOLUNTAR 🙂

    Vă îmbrăţişez cu drag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s