STOP DISCRIMINĂRII


Este vorba despre o campanie iniţiată de ziarul “Român în UK” şi intitulată “Spune STOP discriminării românilor în UK! Cerem dreptul de muncă”. Una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă românii pe teritoriul Marii Britanii este obţinerea permisului de muncă, astfel încât, ziarul citat mai sus, împreună cu http://www.romaninuk.net şi http://www.romani.co.uk au lansat această campanie care se va desfăşura până în data de 15 septembrie 2008, cu depunerea petiţiei la 10 Downing Street şi iniţierea unui dialog cu reprezentanţi ai Parlamentului Britanic. Versiunea online a petiţiei poate fi semnată la
http://www.gopetition.com/online/21602.html .
Am preluat textul petiţiei de pe site-ul Român în UK şi el spune aşa:

“Noi, subsemnatii, in calitate de membri ai comunitatii romanesti din UK sau sustinatori ai acesteia, cerem Guvernului Marii Britanii stoparea masurilor discriminatorii aplicate romanilor prin restrictiile impuse pe piata muncii din UK.

Semnalam ca acest sistem al constrangerilor transforma muncitorii romani in tinte ale exploatarii angajatorilor si institutiilor de invatamant lipsite de scrupule. Subliniem prin prezenta costul ridicat al platitorului britanic de impozite pentru administrarea acestor restrictii temporare.
Avand in vedere atat numarul extrem de scazut al romanilor care au sosit in UK dupa data de 1 ianuarie 2007, cat si fluxul mare al muncitorilor din alte state membre ale UE care parasesc Marea Britanie, cerem Guvernului Marii Britanii,personal premierului Gordon Brown, sa anuleze discriminarea inutila a regimului sau de permise de munca, acordand romanilor aceeasi sansa de a contribui pe deplin la dezvoltarea economiei britanice, pe care o au ceilalti cetateni ai Uniunii Europene aici.”

(articolul din care am preluat toate aceste informaţii este semnat de Cristina Irimie şi se află aici:
http://romaninuk.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1047&Itemid=37)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s